ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ





 Η σκοποβολή με διάφορα μέσα ειδικά με τα όπλα αναπτύσσει τους νευροδιαβιβαστές των σκοπευτών ώστε να γίνονται οι απαραίτητες μικρορυθμίσεις και επομένως η εξάσκηση βοηθά στο να ανεβαίνει το επίπεδο ευστοχίας. Συνήθως η ευστοχία μεταφέρεται σχετικά εύκολα από ένα πεδίο σε άλλο.

Το να εξασκείται κανείς με το όπλο με το οποίο θα αγωνιστεί ως αθλητής σκοποβολής ή θα κυνηγήσει ως κυνηγός ή θα πολεμήσει ως στρατιωτικός ή αστυνομικός είναι προφανώς το καλύτερο στην απόδοση του με το συγκεκριμένο όπλο.

Το αμέσως επόμενο καλύτερο είναι να αγωνίζεται με παρόμοιο όπλο.
Η διαβάθμιση αυτή συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα.
Τελικά όμως ακόμη και η στόχευση με το χέρι όπως γίνεται με ένα παιχνίδι λόγου χάρη τα βελάκια, τα πετραδάκια στην παραλία, η σφεντόνα, το τόξο, το μαχαίρι, αναπτύσσει εξασκεί και κρατάει σε εγρήγορση τους νευροδιαβιβαστές λειτουργεί έμμεσα ως εξάσκηση.
Πολύ καλύτερο από τα παραπάνω είναι η χρήση αεροβόλου όπλου ακριβείας ως ρέπλικα αντίγραφο για σκοποβολή και εξάσκηση, ή  για κυνήγι. Είναι το πλέον κατάλληλο για νέους σκοπευτές.
Διαπιστώνουμε πως είναι εξαιρετικά ακριβές από την άποψη των συνθηκών ευστοχίας που δημιουργεί λόγω μειωμένης ανάκρουσης.
Είναι πολύ κοντινό στην λειτουργία ενός πυροβόλου όπλου ακόμη και σαν αίσθηση στα χέρια.
 Έχουν οι ρέπλικες -αντίγραφα πυροβόλων όπλων- ειδικά το σύνολο των εξαρτημάτων και των ενεργειών που απαιτεί το πραγματικό και έτσι δημιουργεί και διατηρεί τον αυτοματισμό που απαιτείται για το πραγματικό όπλο και παράλληλα είναι:
Α.πολύ φθηνό τόσο στην αγορά του όσο και στα αναλώσιμα του.
Β.Αθόρυβο. Τα πλεονεκτήματα που αφορούν την έλλειψη θορύβου συμβάλουν στο να μη δημιουργούνται απώλεια ακοής
Γ.Άοσμο. Γεγονός που βοηθάει στο να μην εισπνέει κανείς τις αναθυμιάσεις από την εκπυρσοκρότηση και έτσι αποφεύγεται η μικρή έστω δηλητηρίαση των πνευμόνων από την πολύ χρήση,
Το αφανές αθόρυβο και άοσμο δίνουν όμως και εξαιρετικές επιχειρησιακές δυνατότητες για μεσαίες αλλά και πολύ κοντινές αποστάσεις δράσεων.
Η έλλειψη πυρός και του πρόσκαιρου αλλά έντονου φωτός που αυτός παράγει αποκαλύπτοντας τη θέση του σκοπευτή δίνει τη δυνατότητα για άριστη απόκρυψη.
Υπάρχουν για τούτο ακριβές κατασκευές από εξειδικευμένα αεροβόλα όπλα εξαιρετικών δυνατοτήτων.
Υπό ορισμένες συνθήκες ένα τέτοιο δυνατό αεροβόλο αποτελεί όπλο θανάσιμο και αθόρυβο και αθέατο ειδικά τη νύχτα με μηδενικό θερμικό ίχνος.
Πέρα από τα θέματα σκοποβολής υπάρχει και η εξάσκηση στην τακτική πολέμου με ειδικές ρέπλικες κάθε είδους όπλων τα οποία κατασκευάζουν οι εταιρείες πυροβόλων όπλων ως όπλα εξάσκησης στρατιωτών και των σωμάτων ασφαλείας.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα αναφερόμαστε στον τομέα που αφορά τα αεροβόλα είτε πρόκειται για παιχνίδια σκοποβολής είτε για εκπαιδευτικό υλικό ποιότητας είτε για θανατηφόρα εργαλεία ακριβείας κυνηγιού και πολέμου.

Ας δούμε σήμερα σαν παράδειγμα μια κατασκευή της εταιρίας Sig Sauer
πρόκειται για όπλο σκοποβολής και κυνηγιού με άριστη απόδοση στις 100 γιάρδες [ 1 γιάρδα = 0.9144 μ]
Για να έχουμε εικόνα για την τάξη τιμής αγοράς: κοστίζει γύρω στα 450 ευρώ με την διόπτρα.














αποτελέσματα στα 50 μέτρα περίπου
Ας δούμε μια παρουσίαση του όπλου αυτού και δοκιμή του... σε μια αυλή σπιτιού.



Παράδειγμα αεροβόλου ρέπλικας σε αεροβόλο για την εξάσκηση με το αντίστοιχο πυροβόλο ημιαυτόματο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ