ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 2016
«O Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε), με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ), διοργανώνει από 18 ως 20 Νοεμβρίου τον Πανελλήνιο Αγώνα Στρατιωτικού Αθλητισμού “Athens Patrol 2016” στην Αττική.

Οι αγώνες αυτοί απευθύνονται σε ενηλίκους που έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις και επιθυμούν να διατηρούν το Αξιόμαχό τους, να βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε στρατιωτικά αντικείμενα.

Στους αγώνες αυτούς θα συμμετάσχεις ως μέλος ενός εξαμελούς περιπόλου. Οι άνδρες της ομάδας σου θα κληθούν να επιχειρήσουν σε ημιορεινό περιβάλλον και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
Η ομάδα σου έχει δικαίωμα να επιλέξει διαδρομή ενός «στίβου» 8 ωρών ή «στίβου» 24 ωρών.
Θα πρέπει να είστε σε θέση να προσανατολιστείτε και να κινηθείτε τακτικά σύμφωνα με τις διαταγές που θα σας δοθούν αλλά και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά οτιδήποτε “προκύψει” κατά τη διαδρομή σας!

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν επάνω σε ποικίλα στρατιωτικά αντικείμενα, όπως: Τακτική κίνηση περιπόλου, Ά Βοήθειες Μάχης, άμεση αντίδραση σε “επαφές”, καθώς και στη λήψη πρωτοβουλιών υπό συνθήκες έντονης ψυχολογικής ή σωματικής πίεσης.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές έως και τις 12/11/2015.

Εφόσον στείλετε ένα email στο ssae01@hotmail.com.gr δηλώνοντας πρόθεση συμμετοχής της ομάδος σας, θα σας σταλεί η φόρμα αίτησης συμμετοχής, επιπλέον πληροφορίες για τον αγώνα καθώς και υλικό/λίστες για μελέτη και προετοιμασία.

Για όσους το κρίνουν απαραίτητο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν και σε ένα “σεμινάριο θεωρητικής προετοιμασίας” που θα ανακοινωθεί πριν τους αγώνες.

 'Όλοι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι ικανοί να κινηθούν τακτικά και να μην αντιμετωπίζουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας.

Επειδή οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ιδίως τα μεμονωμένα άτομα θα πρέπει να δηλώσουν σύντομα προκειμένου να διευκολυνθούν οι οργανωτές στον σχηματισμό των περιπόλων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ssae01@hotmail.com ή στο τηλ 6948101128 ή 6998748539 για να ενημερωθούν περαιτέρω».


Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε.), υπό την αιγίδα και αμέριστη υποστήριξη της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.ΕΦ.Ε.Δ.), συνεχίζει την προσπάθειά της για τη διοργάνωση και καθιέρωση μίας μεγάλης ασκήσεως Εφέδρων στην Νότιο Ελλάδα.
Αποτελεί μία πρωτοβουλία Εθελοντών, διοργανωμένη από Εθελοντές, όπως κάθε άλλη δραστηριότητα της Ενεργού Εφεδρείας στην Ελλάδα. Από ανθρώπους δηλαδή αχρωμάτιστους, μακριά από παρατάξεις και αγκυλώσεις, με ειλικρινή Πατριωτικά αισθήματα και ανησυχίες, με μόνο κίνητρο το μεράκι μας, την Αγάπη για την Πατρίδα μας και την Εθελοντική Εφεδρεία.
Είστε όλοι καλεσμένοι στην προσπάθεια αυτή, με την ελπίδα να βιώσετε και εσείς την εμπειρία και τον παλμό της Εφεδρείας.
Αντώνιος Χ. Μαμμής
Δικηγόρος ΑθηνώνΜια παρατήρηση προς τους διοργανωτές: 
Ως που θα πάει αυτή η κατάσταση με την ξενομανία;
Έχει επικρατήσει σε όπλα, στολές, σύμβολα, διαταγές,  πρωτόκολλα, τακτικές, στρατηγικές, ονομασίες, όλα εισάγονται και -ίσως- προσαρμόζονται, ΕΛΕΟΣ!

Δεν έχουμε μήπως άξιους προγόνους, άξιους τόσο ώστε να τους ακολουθούμε και να τους βελτιώνουμε,
δεν έχουμε  μήπως μεγαλύτερη και καλύτερη στρατιωτική παράδοση που μελετούν οι άλλοι παγκοσμίως κι όμως εμείς την επανεισάγουμε χωρίς να την εξελίσσουμε οι ίδιοι,
δεν έχουμε μήπως στρατιωτικές αξίες οι οποίες διδάσκονται σε κάθε στρατιωτική σχολή του κόσμου,αλλά βέβαια σπανίως εφαρμόζονται ,
δεν έχουμε μήπως άξιους ανθρώπους να φτιάξουν ότι χρειαζόμαστε στηριζόμενοι στην τεράστια αυτή παράδοση που όλοι πλην ημών αξιοποιούν;

Αυτό ξεκινάει από τα πιο μικρά τα πιο ανεπαίσθητα αλλά όχι για τούτο τα λιγότερο άξια!

Ως πότε το ΝΑΤΟ θα λειτουργεί σαν δούρειος ίππος για την εθνική στρατιωτική μας ταυτότητα;

Είναι πολύ ''χάι'' και ''τρέντυ'' η ονομασία στα αγγλικά, δίνει κύρος στην ονομασία της δράσης μήπως η αγγλόφωνη ονομασία της;
Απευθύνεστε σε αγγλόφωνο κοινό μήπως και δίνετε αγγλικό τίτλο σε δράση Ελλήνων εφέδρων και εθελοντών;
Είναι μήπως μια διεθνής διοργάνωση;
Αλλά τότε τι συμβαίνει;
Απλά υποκύπτετε κύριοι σε μια ασυνείδητη πίεση που προκύπτει από μια αίσθηση κατωτερότητας αναζητώντας το ανώτερο υπόδειγμα.
Αυτό δηλαδή γίνεται γιατί δεν έχετε συνείδηση της Ελληνικής αξίας και ποιότητας και της προστασίας που αυτές χρήζουν.
Δεν ευθύνεστε ατομικά παρά μόνο στο βαθμό που δεν το συνειδητοποιείτε και το αναμεταδίδετε.

Η κάθε προσπάθεια που αξίζει ξεκινάει από τον εαυτό μας, αν οι οδηγοί μας μάς οδηγούν στο γκρεμό της εθνικής υποτίμησης, τότε η δράση τους δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε ή να τους παρακάμψουμε ή να τους ταρακουνήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση