ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τον μπαρμπα-Γιώργη τον ξέρετε;
Δεν τον ξέρετε!
Αυτός ο άνθρωπος προερχόμενος από το Διακοφτό Αχαΐας, πολέμησε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και στο αλβανικό μέτωπο όπου είχε πάρει φαλάγγι τους ιταλούς και τους αλβανούς μαζί.

Στέλνωντας μπροστά τα πρόβατα προκειμένου να προστατέψει τον λόχο του, ως λοχαγός πλέον, από τα ναρκοπέδια των οπισθοχωρούντων ιταλοαλβανών με αποτέλεσμα κατάφερε να μην χρεωθεί ούτε έναν νεκρό στον λόχο του!!

Έτσι του αποδόθηκε και ο τίτλος του "προβατάρη λοχαγού" Μετά την συντριπτική νίκη μας επέστρεψε νικητής πεζός μέσα στην βαρυχειμωνιά και τα χιόνια που σκέπαζαν τα γόνατα και τη χλένη ΠΕΖΟΣ από την σημερινή αλβανία και αλλοτινή Ελλάς έως την ιδιαίτερη πατρίδα του το Διακοφτό.

Λίγο αργότερα,τον Δεκέμβρη του 42, όντας πρωταγωνιστής μαζί με την άλλη την αξιομνημόνευτη Έλλη Λαμπέτη στην πρώτη τότε της παρουσία με τον Θίασο Κοτοπούλη στο έργο "Η Χάνελε πάει στον Παράδεισο" του Γκέρχαρντ Χάουπτμαν, σε Αθηναϊκό θέατρο, ο μπαρμπα-γιώργης, αν και πρωταγωνιστής αρνήθηκε να λάβει τα συγχαρητήρια από τον Γερμανό έπαρχο στην Αθήνα, αψηφώντας υποδειγματικά και κατ επανάληψη τις επιπτώσεις που θα μπορούσε κάτι τέτοιο να έχει....
Αυτά για τον Μπαρμπα-Γιώργη....
Τώρα αναλογισθείτε και τα απολειφάδια, αυτά τα εκβλαστήματα τα οποία θεωρούνται σήμερα πρώτο πλάνο στην τηλεόραση και το θέατρο...

πηγή:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153717930372002&set=a.42749727001.51796.706647001&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση