ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Υπόθεση Rheinmentall και Σουλτς - Ο Καμμένος "κουνά δάχτυλο" και αναμένει απαντήσεις


15.03.2015 | 21:17
Image
Ο Μάρτιν Σουλτς είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είναι απολύτως βέβαιο ότι στις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά του δεν περιλαμβάνονται οι συνθέσεις των κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ. Πολύ περισσότερο δεν προβλέπεται από πουθενά ότι ο κ.Σουλτς έχει καθήκον να προστατεύει τις γερμανικές εταιρείες από “ενοχλητικές” ερωτήσεις ευρωβουλευτών. Κυρίως όταν αυτές οι εταιρείες έχουν σχέση με εξοπλισμούς και αποδεδειγμένα έχουν εμπλοκή σε διακίνηση “μαύρου χρήματος”.

Συνεπώς ο κ.Σουλτς αντί να μας κουνά το δάχτυλο και να μας …συμβουλεύει για την σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης καλό θα είναι να δώσει μια απάντηση για την ανεξήγητη -για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη- απόρριψη ερωτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή και νυν αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που ειχε να κάνει με την γερμανική εταιρεία Rheinmentall. Η οποία έχει καταδικαστεί από γερμανικό δικαστήριο για μίζες 37 εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα. Και η οποία θα πρέπει να γνωρίζει ο κ.Σουλτς έχει ζητήσει ήδη “συμβιβασμό” από την ελληνική κυβέρνηση . Αναμένεται πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων για την εταιρεία .

Το θέμα όμως είναι ότι ο κ.Μάρτιν Σουλτς θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση για την απαγορευση της ερώτησης Χουντή. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δείχνει αποφασισμένος να το φθάσει μέχρι τέλους με τον Σουλτς και όπως αφήνει να εννοηθεί η ιστορία της ερώτησης Χουντή δεν είναι η μόνη που έχει υπόψιν του.

Όλη η ερώτηση Χουντή οποία κατατέθηκε στις 14/4/2014:


«Πρόσφατα δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Der Spiegel εμπλέκουν τον νυν Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, σε υποθέσεις δωροδοκιών στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν και ήταν επικεφαλής των εταιριών Rheinmetall και STN Atlas.
Παρατίθενται επίσης στοιχεία από τις ανακριτικές Αρχές της Βρέμης, σύμφωνα με τα οποία, μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται δέκα πρώην συνεργάτες της Rheinmetall και έξι συνεργάτες της STN Atlas. Οι ίδιες αρχές μάλιστα, σε απόφαση έκδοσης εντάλματος έρευνας σημειώνουν ότι «ήδη από το 1999 η STN Atlas είχε θέσει ερώτημα στην ηγεσία του ομίλου για τον χειρισμό ασυνήθιστα υψηλών προμηθειών προς τον “συνεταίρο συνεργασίας” ενός Έλληνα αντιπροσώπου». Δεδομένου ότι στην απάντησή της Ε-007718/2013, η Επιτροπή μου απάντησε ότι η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν έχει επικυρώσει, ούτε τη σύμβαση ποινικού δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης περί διαφθοράς ούτε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά της διαφθοράς, και ότι, «
Η εφαρμογή των πολιτικών για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα κράτη μέλη παρακολουθείται στο πλαίσιο του μηχανισμού υποβολής εκθέσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην ΕΕ», με «αξιολογήσεις των προσπαθειών των κρατών μελών κατά της διαφθοράς» και «έκθεση των συστημικών προβλημάτων».
Ερωτάται η Επιτροπή:
Έχει προβεί σε συστάσεις προς τη Γερμανία προκειμένου να επικυρώσει τις 2 αναφερθείσες συμβάσεις περί διαφθοράς; Ποιους λόγους επικαλείται η Γερμανία για τη μη επικύρωσή τους;
Γνωρίζει εάν διεξάγονται έρευνες σε Ελλάδα και Γερμανία για τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης που αφορά σε αθέμιτες πρακτικές σε δημόσιες συμβάσεις, δωροδοκίες, κ.λπ.; Από ποιες αρχές; Σε τι στάδιο βρίσκονται; Παρακολουθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής την εν λόγω υπόθεση; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές; Εάν όχι, υπό ποίες προϋποθέσεις θα αναλάβουν τη διερεύνησή της;»

Τι απάντησαν στον Νίκο Χουντή;

«Αξιότιμε κ. Χουντή
Ο Πρόεδρος μου ζήτησε να σας ενημερώσω για την απόφασή του, σε εφαρμογή του Annex III των Κανόνων Διαδικασιών, σχετικά με τη δυνατότητα αποδοχής ερωτήσεων για γραπτή απάντηση (Κανόνας 117).
Καθώς η Ερώτησή σας Ε-001247/2014/αναθ.1 θεωρήθηκε ότι υπερβαίνει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της Επιτροπής, ο Πρόεδρος την έκρινε απαράδεκτη.
Υπογραφή
Francessca R. Ratti»

Πηγή onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ