ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ


AEROMAXIA2_1Σε νέες προκλήσεις προχώρησε σήμερα η τουρκική Αεροπορία σε ένα επιθετικό κρεσέντο το οποίο ξεκίνησε από εχθές και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα.

Έτσι ενώ εχθές η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε αριθμό ρεκόρ παραβιάσεων για μια ημέρα, 65 παραβιάσεις και 7 παραβάσεις, τη σκυτάλη σήμερα το πρωί πήρε το τουρκικό Ναυτικό με την τουρκική πυραυλάκατο TCG Ρ 345 POYRAZ κλάσης Rüzgar (πρώην γερμανική κλάσης Lürssen εξοπλισμένη με βλήματα Harpoon) εισήλθε στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά από το Αγαθονήσι.

Το τουρκικό σχέδιο όμως της έντασης στο Αιγαίο δεν σταμάτησε ούτε με τον τουρκικό πλου αλλά συνεχίστηκε και στον αέρα με σωρεία παραβιάσεων αλλά και σκληρές εμπλοκές μετά από διάστημα ενός μηνός περίπου.

Πιο ειδικά, και όπως ανέφεραν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, οι πιλότοι των τουρκικών μαχητι8κών ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί επιζητώντας αναμέτρηση με ελληνικά μαχητικά.
Έτσι και πιο συγκεκριμένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 το οποίο πετούσε εντός του Εθνικού εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) αναχαιτίστηκε από δύο ελληνικά F-16.
Ταυτόχρονα σχεδόν όμως με την απογείωση των ελληνικών μαχητικών δύο τουρ5κικά F-16 έκαναν την εμφάνισή τους επιχειρώντας να αναχαιτίσουν τα ελληνικά μαχητικά τα οποία πετούσαν εντός του ΕΕΧ!

Ακολούθησε σκληρή εμπλοκή Β.Δ. της Ικαρίας με τα τουρκικά αεροσκάφη να προσπαθούν να «προστατέψουν» το CN-235 το οποίο εξακολουθούσε να πετά στην περιοχή.

Η εμπλοκή κράτησε περί τα 2 λεπτά με το CN-235 να αποχωρεί όταν τα τουρκικά F-16 διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσουν να πάρουν την «ουρά» των ελληνικών μαχητικών τα οποία τους είχαν συνέχεια lock-on σε συνθήκες Fox II (βλήματα IIR) και IV (βολή με πυροβόλα). .

Είναι η πρώτη φορά που τουρκικά αεροσκάφη επιχειρούν να «απαγορεύσουν» αναχαίτιση CN-235 που πετά εντός του ΕΕΧ και αυτο καταδεικνύει τη συνεχή εξέλιξη των τουρκικών σχεδιασμών προς ένα επιδιωκόμενο «θερμό επεισόδιο». .

Στη δεύτερη περίπτωση εξάδα τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR βόρεια της Λέσβου και εν συνεχεία παραβιάζοντας τον ΕΕΧ έφτασε μέχρι το κεντρικό Αιγαίο νότια από τον Α. Ευστράτιο.

Τον τουρκικό σχηματισμό παρακολουθούσε ζεύγος F-16 της ΠΑ. Δύο από τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία έφεραν οπλισμό αποσπάσθηκαν από το σχηματισμό και προχώρησαν σε εμπλοκή με τα μαχητικά της ΠΑ για να ακολουθήσει δεύτερη σκληρή αερομαχία των τεσσάρων αεροσκαφών στην ίδια περιοχή.

Στο τέλος τα τουρκικά αεροσκάφξη αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και μαζί με αυτά και ο υπόλοιπος σχηματισμός των τεσσάρων F-16.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα «στατιστικά» της σημερινής ημέρας τα τουρκικά αεροσκάφη (12 F-16, 1 ελικόπτερο, 1 CN-235) πραγματοποίησαν 38 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 7 παραβάσεις του FIR Αθηνών ενώ από τα τουρκικά F-16 6 έφεραν οπλισμό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στην Λευκάδα έχουμε μια παροιμία δεν ξέρω αν λέγεται και στην Αθήνα κύριε υπουργέ :
Σαλτα σάλτα η γουρουνίτσα της μπήκε και το παλουκάκι! 
Ισως το νόημα της πρέπει να εξηγηθεί στους ''φίλους'' Τούρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ