ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ο Καμμένος πετάει με Apache αφού "προσγείωσε" τους πωλητές των NH-90 στην πραγματικότητα

12.03.2015 | 20:27
Image
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα πετάξει με Apache στα Μέγαρα λίγες ώρες μετά από την “προσγείωση” στην οποία υποχρέωσε την ευρωπαϊκή κοινοπραξία Eurocopter για τα ελικόπτερα NH-90.

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά. Ο Πάνος Καμμένος θα πετάξει στις 10.30 με επιθετικό ελικόπτερο Apache στα Μέγαρα. Δεν είναι γνωστό αν κι αυτή η πτήση θα…προκαλέσει εκνευρισμό στην Τουρκία.

Αυτά σ΄ ότι έχει να κάνει με το μήνυμα του Καμμένου ότι θα είναι πολύ περισσότερο έξω από το υπουργικό γραφείο ,στις μονάδες για να “παίρνει μυρωδιά” για όσα πρέπει να γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Σ΄ ότι αφορά στα ελικόπτερα NH-90. Ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε στο γραφείο του με τους δύο κορυφαίους επικεφαλείς της Eurocopter. Η συνάντηση έγινε παρουσία του νέου επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Κοσμά Βούρη και πρακτικογράφων. Σε γενικές γραμμές οι πληροφορίες λένε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας είπαν “ναι σε όλα” . Ζήτησαν την κατανόηση της ελληνικής πλευράς για την έλλειψη εγγυητικών επιστολών για τις οποίες διακαιολογήθηκαν υποστηρίζοντας ότι δεν τους είχαν ζητηθεί. Εγγυήθηκαν λύση για την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτερων και αναμένονται συγκεκριμένες προτάσεις τους για να προχωρήσει η παραλαβή των ελικοπτέρων.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ελληνική κυβέρνηση μέσω του ΥΕΘΑ είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσουν όσα απαράδεκτα έχουν υπογραφεί στις κύριες συμβάσεις προμήθειας και να φροντίσουν να φέρουν συγκεκριμένες προτάσεις για την τεχνική τους υποστήριξη.

Η υπόθεση των NH-90 είναι η πρώτη που άνοιξε και αντιμετωπίστηκε με τρόπο “δυναμικό” από τον ΥΕΘΑ. Γι΄ αυτό και θα αποτελέσει “δεδικασμένο” για μια σειρά άλλων παρόμοιων θεμάτων τα οποία κάποιοι θεωρούσαν ότι έχουν κλείσει.
πηγή onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ