ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Παρουσιάζεται το ευχάριστο γεγονός ότι οι Έλληνες είναι πονηρεμένοι και σκέφτονται ανορθόδοξα από πολλά γραφίδια ως κάτι το λυπηρό, λένε:

''οι Έλληνες λατρεύουν τους αστικούς μύθους'' 
Ευτυχώς ! οι συνομωσιολόγοι  προφανώς αν και αρέσκονται στους αστικούς μύθους δεν αρέσκονται στα παραμύθια των '' σκεπτομένων, καθώς πρέπει''.

Ευτυχώς κύριοι τα κατσίκια υπερτερούν των αμνών.

Ανορθόδοξα σκεπτόμενοι λοιπόν αποδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον Ιούνιο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και παρουσιάστηκε στο Βερολίνο σε συνέδριο για τον αντισημιτισμό. 
Ποιος άλλος θα πλήρωνε αδρά για τέτοια έρευνα; Μόνον Σημίτες που μάλλον έχουν γουρλώσει τα μάτια από τα αποτελέσματα.

  Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η Καθημερινή, 

  • το 75,25% πιστεύει ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 
  • το 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 
  • το 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική.   
  • το 27% πιστεύει επίσης ότι η προσελήνωση των Αμερικανών αστροναυτών στη σελήνη δεν έγινε ποτέ και πως είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!   
  • Επίσης 6 στους 10 (60,8%),  πιστεύουν ότι ο Κώστας Σημίτης έχει εβραϊκή καταγωγή.
  • παρατηρούμε μια αναζωπύρωση του αντισημιτισμού στις πολύ νεαρές ηλικίες -και τώρα που είδαν τα συνομήλικα τους στη Παλαιστίνη διαμελισμένα στην άμμο από Σημίτες;-.
  •  βρίσκουμε τους πολιτικούς στην τελευταία θέση με διαφορά, πίσω ακόμη και από τους παραδοσιακούς εχθρούς, τους Τούρκους, τους Αμερικανούς και τους Εβραίους  -προφανώς όχι όλους τους τούρκους ούτε όλους τους αμερικάνους, ούτε όλους τους εβραίους όπως όχι όλους τους πολιτικούς-. 
  • η πίστη στην εκκλησία και τον θετικό ρόλο της είναι καθολική στη  πρώτη θέση δημοφιλίας.
  • η καχυποψία  και η χαμηλότατη κοινωνική εμπιστοσύνη που οφείλεται στην ανελέητη επίθεση που έχουν δεχτεί σε κάθε επίπεδο πολιτιστικό πολιτικό και οικονομικό είναι προσόν πια και του πλέον αδαούς.   
  • δηλώνουν ελάχιστα διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στη διάσωση της χώρας επειδή προφανώς κατάλαβαν ότι το κράτος αντίκειται στο εθνικό και ατομικό συμφέρον τους διαχρονικά.
  • η οικονομική κρίση μεγαλώνει τα ποσοστά ανορθόδοξης σκέψης. 
  • Έχουμε τη πρωτιά στην Ευρώπη με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 70%, ξεπερνώντας ακόμη και παραδοσιακά αντισημιτικές χώρες, όπως η Γαλλία. 'Εχουμε μια αντισημιτική κουλτούρα, η οποία διαχέεται συνεχώς και βρίσκει “ευήκοα ώτα” ακόμη και σε ανθρώπους εντελώς διαφορετικών ιδεολογιών ειδικά δε όσους έχουν ματάκια και βλέπουν στη τηλεόραση τα πτώματα αμάχων παιδιών να τα σκοτώνουν στρατιωτικοί ατιμώρητοι.
  • σε ερώτηση για την εθνική ταυτότητα Ελλήνων με άλλο δόγμα (μουσουλμάνους, Εβραίους και καθολικούς), η πλειονότητα των ατόμων ισχυρίζονται ότι η θρησκευτική ταυτότητα υπερισχύει της εθνικής, δηλαδή ο μουσουλμάνος 'Ελληνας είναι περισσότερο μουσουλμάνος (73,62%), ο Εβραίος περισσότερο Εβραίος (60%) και ο καθολικός το ίδιο (42%).Εκτός από τους αριστερούς  όλοι οι άλλοι συμφωνούν.
  • Σε ένα πιθανό σενάριο, όπου οι ερωτώμενοι καλούνταν να επιλέξουν μεταξύ τριών ξένων επενδυτών, το εβραϊκό κεφάλαιο τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση.Δε θέλουμε ούτε τα λεφτά τους...
  • 'Οχι κι όλοι! Το 2013, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος 'Ελληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τη Συναγωγή Θεσσαλονίκης, αναρωτιέμαι κι εκεί είπε το Πιστεύω ή μήπως φόρεσε το καπελάκι;
  • έχουμε αλλαγή νοοτροπίας λοιπόν οι εβραίοι που τότε σταύρωσαν το Χριστό δεν μας αφορούν, μας αφορά που τώρα σταυρώνουν τους υπόλοιπους Παλαιστίνιους κι όλο το κόσμο, πότε με βόμβες πότε με οικονομικό πόλεμο. 


    • Προσέξτε τώρα τη προπαγάνδα πως αυτό φανερώνεται ως αίσχος και ντροπή για τον Ελληνισμό στην Καθημερινή -δεξιά εφημερίδα- αλλά και στο LIFO -αριστερής διανόησης ιστολόγιο-

    • ΕΤΙΚΕΤΕΣ:


















    Την ελληνική κρίση μάς τη «δημιούργησαν», την 11η Σεπτεμβρίου την προσχεδίασαν και την προσελήνωση του Αρμστρονγκ την είχαν σκηνοθετήσει! Οι αστικοί μύθοι ζουν μέρες δόξας, όπως αποδεικνύει έρευνα που εκπόνησαν από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2014 σε τυχαίο δείγμα 1.045 ατόμων ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Λεόν Σαλτιέλ) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γιάννη Κωνσταντινίδη της Μονάδας Ερευνών του ΠΑ.ΜΑΚ., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Γιώργος Αντωνίου) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Σπύρος Κοσμίδης, Ηλίας Ντίνας) και παρουσίασαν πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο σε συνέδριο που οργανώθηκε από το Κέντρο για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη.

    Βαθιά πεπεισμένοι, λοιπόν, εμφανίζονται οι συμπολίτες μας σε ποσοστό 75,25% ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Και η «δαιμονοποίηση» των ΗΠΑ καλά κρατεί, με το 27% των ερωτώμενων να πιστεύουν ακόμη και ότι ο Νιλς Αρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!

    Η καχυποψία επεκτείνεται και στην εγχώρια πολιτική, με το 60,86% των συμμετεχόντων στην έρευνα να πιστεύουν στην εβραϊκή καταγωγή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη! «Πάντως και σε αντίστοιχες έρευνες στις ΗΠΑ ικανό δείγμα ατόμων ισχυρίζεται ότι ο σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος», σχολιάζει ο δρ Ηλίας Ντίνας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι πολιτικοί, εν προκειμένω, φαίνεται να χαίρουν της μικρότερης εκτίμησης. Στο σημείο που οι μελετητές ζητούν από τους ερωτώμενους να κατατάξουν τους θεσμούς, ανάλογα με τον βαθμό εμπιστοσύνης που τους εμπνέουν, βρίσκουμε τους πολιτικούς στην τελευταία θέση με διαφορά, πίσω ακόμη και από τους παραδοσιακούς «εχθρούς», τους Τούρκους, Αμερικανούς και Εβραίους! Στον αντίποδα των πολιτικών η Εκκλησία κερδίζει την πρώτη θέση στην κατάταξη, προβάδισμα που πρέπει να οφείλεται στις πρωτοβουλίες της στον τομέα της φιλανθρωπίας.

    «Η καχυποψία συνδέεται με άλλα δύο δημοσκοπικά ευρήματα: τη χαμηλότατη κοινωνική εμπιστοσύνη αλλά και την έλλειψη παιδείας», συμπληρώνει ο δρ Ντίνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σκέλος των ερωτήσεων γνώσεων, μόνο το 6,5% βρήκε και τις τέσσερις σωστές απαντήσεις σε στοιχειώδη ζητήματα πολιτικής και ιστορίας. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες τείνουν στη συνωμοσιολογία και την ατομικιστική συμπεριφορά, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κρίση σε εξωτερικούς παράγοντες, δηλώνουν ελάχιστα διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στη διάσωση της χώρας.

    Το εν λόγω κλίμα οδηγεί μοιραία σε «πισωγύρισμα» νοοτροπιών. «H οικονομική κρίση φαίνεται ότι επιδεινώνει φαινόμενα ανορθολογικής πολιτικής σκέψης», σχολιάζει ο δρ Γιώργος Αντωνίου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο. «Ετσι, παρατηρούμε μια αναζωπύρωση του αντισημιτισμού στις πολύ νεαρές ηλικίες». Σε ένα πιθανό σενάριο, όπου οι ερωτώμενοι καλούνταν να επιλέξουν μεταξύ τριών ξένων επενδυτών, το εβραϊκό κεφάλαιο τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση. 
    Αντίστοιχα, σε ερώτηση για την εθνική ταυτότητα Ελλήνων με άλλο δόγμα (μουσουλμάνους, Εβραίους και καθολικούς), η πλειονότητα των ατόμων ισχυρίζονται ότι η θρησκευτική ταυτότητα υπερισχύει της εθνικής, δηλαδή ο μουσουλμάνος Ελληνας είναι περισσότερο μουσουλμάνος (73,62%), ο Εβραίος περισσότερο Εβραίος (60%) και ο καθολικός το ίδιο (42%). Ο σημερινός αντισημιτισμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν συνδέεται πλέον με τη βιβλική παράδοση και την προαιώνια μομφή ότι οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό, αλλά είναι περισσότερο πολιτικής φύσεως και ανατροφοδοτείται τόσο από την επικαιρότητα (Γάζα) όσο και από τα κατά καιρούς σενάρια συνωμοσίας, που θέλουν το εβραϊκό στοιχείο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

    «Το 2013, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τη Συναγωγή Θεσσαλονίκης, ενώ ο Πρύτανης παραδέχτηκε ότι το πανεπιστήμιο είναι κτισμένο πάνω στο κατεστραμμένο εβραϊκό νεκροταφείο και προχωρά στην τοποθέτηση ενός μνημείου». Είναι, κατά τον δρα Λεόν Σαλτιέλ, ορισμένες από τις θετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη του αντισημιτισμού, που για πρώτη φορά μετρήθηκε στη χώρα μας, προσδίδοντάς της μια θλιβερή ευρωπαϊκή «πρωτιά», με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 70%, ξεπερνώντας ακόμη και παραδοσιακά αντισημιτικές χώρες, όπως η Γαλλία. «Εχουμε μια αντισημιτική πολιτική κουλτούρα, η οποία διαχέεται συνεχώς και βρίσκει “ευήκοα ώτα” ακόμη και σε ανθρώπους εντελώς διαφορετικών ιδεολογιών», καταλήγει ο δρ Αντωνίου.

    Έντυπη Καθημερινή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

    ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

    ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ