ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ




Αγαπητοί Φίλοι,
Η στιγμή που απευχόμασταν έφτασε: η Κυβέρνηση προγραμματίζει μεσα στις θερινές διακοπές, με την "ευκολία" των θερινών τμημάτων της Βουλής, να περάσει:
  • Το σχέδιο νόμου που ανοίγει το δρόμο στην οικοδόμηση των δασών, που κατατέθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου.
  • Το περιβόητο πια σχέδιο νόμου για τις ακτές (αιγιαλός και παραλία) που προετοιμάζεται και βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής.
Τα δάση και οι ακτές μας δεν είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη. Είναι βασικό κεφάλαιο για ζωντανή οικονομία και βιώσιμη διέξοδο της χώρας από την κρίση. Ζητάμε να διατηρηθεί η φυσική ομορφιά που κάνει την Ελλάδα γνωστή στον κόσμο και που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.
Στείλε τώρα μήνυμα στους βουλευτές του Β’ και Γ’ Τμήματος Διακοπών της Βουλής που θα κρίνουν αυτά τα νομοσχέδια. Ζήτησε να μην ψηφίσουν οποιοδήποτε σχέδιο νόμου απειλεί τα δάση και τις ακτές μας.
Δεν είμαστε απλοί θεατές σε όσα συμβαίνουν στη Βουλή. Η δική μας φωνή έχει δύναμη!
Θα αναρτήσουμε τα ονόματα των βουλευτών που θα ψηφίσουν αυτά τα νομοσχέδια σε ειδική σελίδα. Ελπίζουμε η σελίδα αυτή να μείνει άδεια. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ποιοι αποφασίζουν για την κακοποίηση του φυσικού μας πλούτου. 
Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις εξελίξεις!
Είμαι πάντα στη διάθεσή σας στο theo.nantsou@wwf.gr
Φιλικά,
Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής τμήματος περιβαλλοντικής πολιτικής
WWF Ελλάς
Η λίστα με τα εμαιλ των βουλευτών των θερινών τμημάτων:
Το email που προτείνουμε να στείλεις:
Αξιότιμε κ. / Αξιότιμη κα Βουλευτή,
Με το μήνυμα αυτό εκφράζω τη διαφωνία μου με το σχέδιο νόμου για την πολεοδόμηση και οικιστική ανάπτυξη των δασών καθώς και το σχέδιο νόμου που η Κυβέρνηση δημοσιοποίησε και ετοιμάζεται να καταθέσει προς κρίση και ψήφο σας για τον αιγιαλό και γενικότερα την παράκτια ζώνη.
Όπως θα έχετε και εσείς διαπιστώσει, οι απανωτές νομοθετικές πρωτοβουλίες που επιφυλάσσουν μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις με πρόσχημα την προσέλκυση επενδύσεων έχουν προκαλέσει μια πολύπλευρη και ακομμάτιστη αντίδραση από πρόσωπα, φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κλπ. Σε αυτή την αντίδραση συμμετέχω, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν αυτά τα νομοσχέδια.
Σας ζητάω να μην ψηφίσετε το σχέδιο νόμου για την οικοδόμηση των δασών που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17 Ιουλίου και να μην υποστηρίξετε το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, καθώς και οποιοδήποτε νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που:
  • Νομιμοποιούν οποιουδήποτε είδους αυθαίρετες κατασκευές και δραστηριότητες σε δάση, δασικές εκτάσεις και στην παράκτια ζώνη, και επανακαθορίζουν την έκτασή τους, για να εξαιρεθούν οι παρανομούντες·
  • Δεν διασφαλίζουν την προστασία φυσικών οικοσυστημάτων·
  • Επιδεινώνουν τους όρους δόμησης σε δάση, δασικές εκτάσεις και στην παράκτια ζώνη, επιτρέπουν έργα και δραστηριότητες που υποβαθμίζουν τα φυσικά οικοσυστήματα και παρακάμπτουν τις ισχύουσες ρυθμίσεις προστασίας σε εθνικά πάρκα και άλλες προστατευόμενες περιοχές·
  • Μειώνουν την έκταση της κοινόχρηστης και αδόμητης παραλίας.
Θα εκτιμήσω πολύ μια απάντησή σας, με την οποία θα με ενημερώνετε για τις προθέσεις σας σχετικά με τα δυο αυτά απαράδεκτα νομοσχέδια. Όπως γνωρίζω, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς θα φιλοξενήσει τις απαντήσεις αλλά και τη σιωπή όλων των βουλευτών σε ειδική για τον σκοπό αυτό σελίδα.
Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ