ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι θαλασσοπόροι ξεκίνησαν από τα Κύθηρα με στόχο να αναπαραστήσουν τα πρώτα ταξίδια του ανθρώπου στη θάλασσα.
Εννέα «θαλασσοπόροι» έχουν αποφασίσει να κάνουν πράξη αυτό το παρθενικό ταξίδι και ξεκίνησαν από τα Κύθηρα για την Κρήτη και συγκεκριμένα στη Γαύδο με μία σχεδία φτιαγμένη από καλάμια θέλοντας να ρίξουν φως στο ιστορικό μυστήριο.
Η δωδεκάμετρη σχεδία κατασκευάστηκε με πέτρινα εργαλεία παρόμοια με αυτά που εικάζεται ότι χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι κατά την Παλαιολιθική εποχή και με τα υλικά χιλιάδων χρόνων: 5.000 καλάμια, 4 κορμούς κυπαρισσιών, δέρμα από κατσίκα και σχοινί.
Πώς τους ήρθε η ιδέα;
Αφορμή για το πρωτότυπο εγχείρημα στάθηκε μια αρχαιολογική ανακάλυψη που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2010. Στον Πλακιά της νότιας Κρήτης και στη Γαύδο είχαν τότε βρεθεί λίθινα εργαλεία ηλικίας 125.000 ετών. Το γεγονός αυτό διέψευσε όσους πίστευαν ότι οι άνθρωποι είχαν συναντήσει στον δρόμο τους την Κρήτη πριν από 12.000 χρόνια και επιβεβαίωσε τη θεωρία που υποστήριζε ότι ο παλαιολιθικός Ευρωπαίος είχε μετακινηθεί δια της θαλάσσης στην Κρήτη πριν από 130.000 χρόνια αναζητώντας τροφή. Ο δρόμος για τους First Mariners είχε ανοίξει...
Φωτογραφίες από zarpa.tv
Κύθηρα – Κρήτη: Μια σχεδία δρόμος!



Read more: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/474209/eftase-i-shedia-ton-first-mariners-stin-kriti#ixzz38Zhn6zHD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ