ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

CHEYTAC INTERVANTION ENANTION M-21 E.B.R.


4 σχόλια:

 1. http://www.atdmachineshop.com/varmint.htm
  Πες μου την γνώμη σου για αυτό το όπλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το όπλο αυτό είναι κατάλληλο για αστυνομικές επιχειρήσεις και για χρήση σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ όπου κυριαρχεί το μικρό του διαμέτρημα.
  Από άποψη ποιότητας κατασκευής είναι άριστο, στηρίζεται εξάλλου σε κλασσικά και δοκιμασμένα πρότυπα- Μ16 -προσαρμοσμένα σε νέο ρόλο.
  Θεωρώ το όπλο αυτό μια ισορροπημένη κατάσταση για ευρεία επαγγελματική χρήση.
  Τα όπλα ελεύθερου σκοπευτή όμως είναι ακραία κατασκευάσματα.

  Το όπλο αυτό επομένως είναι ακατάλληλο για ελευθέρους σκοπευτές:
  1.λόγω διαμετρήματος η ζημιά που κάνει στο στόχο είναι μικρή
  και το δραστικό βεληνεκές είναι μικρό -σε σχέση πάντα-.
  Είναι όπλο πολύ μεγάλης ακρίβειας βολής.
  Για το διαμέτρημα του το δραστικό βεληνεκές είναι πολύ μεγαλύτερο του μέσου όρου -από αυτό φαίνεται ιδιαιτέρως και πως είναι άριστη η ποιότητα σχεδιασμού και κατασκευής του-
  Όμως το επίσης μικρό αλλά παλαιότερο διαμέτρημα 7.62 ακόμα και παλαιότερων μοντέλων ελεύθερου σκοπευτή είναι κατα πολύ πλεονεκτικότερο πόσο μάλλον τα διαμετρήματα ελευθέρων σκοπευτών τα λεγόμενα και μεγάλα.

  Το μικρό διαμέτρημα του ΝΑΤΟ έγινε κυρίως για να περιοριστεί η σπατάλη υλικού μέσω της εξοικονόμησης υλικών από τις σφαίρες των πολλών που πάνε στο γάμο του καραγκιόζη.Αντιθέτως στα όπλα ελεύθερου σκοπευτή δεν μειώνονται αυξάνονται ίσως ο στόχος είναι να φτάσει να μπορεί να βάλει αεροπλάνο όπως τα αντιαεροπορικά -8500 μέτρα- ξεπερνώντας έτσι και τα εμπόδια της ανόδου αποτελεσματικότητας των αλεξίσφαιρων υλικών.
  Όσο και να κοστίζει μια σφαίρα είναι πάντα μια σφαίρα ειδικά δε όταν κάνει τόση ζημιά αξίζει όσο και να κοστίζει.
  Αυτό εδώ δεν ισχύει έχει άριστο σχεδιασμό σε σώμα και οπτικά αλλά σε σφαίρα χάνονται όλα λόγω των πυρομαχικών του.

  Όλα ανεξαιρέτως τα άριστα των αρίστων όπλα ελεύθερου σκοπευτή ανεβάζουν τον πήχη προς τα εκεί ανεβάζοντας συνήθως και το διαμέτρημα. Αυτό το όπλο ακόμη κι αν γίνεται από χρυσό είναι οτιδήποτε άλλο παρά όπλο που τείνει στη σωστή κατεύθυνση.
  Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ: ένα όπλο κατα πολύ υποδεέστερο λόγω παλαιότητας το γνωστό στον Ελληνικό στρατό FN FAL αλλά ακόμη και το STANDARD, Λόγω διαμετρήματος και μόνο -έχει εξίσου καλή ποιότητα κατασκευής- κάνει μεγαλύτερη ζημιά με μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερο κόστος αγοράς.
  Πιστεύω να σε κάλυψα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν διαφωνώ φίλε μου τα ξέρω αυτά!
  Ο σκοπός μου είναι να αγοράσω ένα όπλο BOLT ACTION που να το χρησημοποιό και σαν όπλο για αγώνες σκοποβολής και να το πάρω μαζί μου αν γίνει ο πόλεμος με τους τούρκους!
  Το πρόβλημά εδώ είναι πώς τα μεγάλα όπλα απαγορεύονται για σκοποβολή!
  Σε παρακαλώ για την βοηθειά σου!
  όσο για την πρώτη μου επιλογή έλεγα σε κάτι τέτοιο αλλά με κινητό ουραίο λόγο των μεγάλων γεμιστήρων που δέχεται γιατί δεν θα το παίξω ελέυθερος σκοπευτής στα γεράματα πιο πολυ σαν όπλο υποστήριξης ομάδας! Αν και πρωτιμώ το 7,62 σαν διαμέτρημα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. γνωρίζω ότι οποιοδήποτε όπλο ακόμη και του μεγάλου διαμετρήματος μπορεί να το μεταχειρίζεται κανείς σε σκοπευτικό σύλλογο,η κατοχή του απαγορεύεται για ευνόητους λόγους και μάλλον σωστά, εξάλλου υπάρχουν και οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων σκοποβολής για το λόγο αυτό.
  Αν θέλεις να αγοράσεις όπλο για τη χρήση που μου λες προτίμησε διαμέτρημα 7,62 βγάλε ειδική άδεια σκοποβολής πρώτα μέσω συμμετοχής σε σκοπευτικό σύλλογο για μεγάλες αποστάσεις,αφού ρίξεις με όλα τα διαθέσιμα όπλα που συνήθως είναι αυτά που έχουν καταστεί στη συνείδηση του χρήστη αξιόπιστα και ποιοτικά και έχουν καλή σχέση ποιότητας τιμής, τότε θα επιλέξεις τι απο αυτά σου αρέσει καλύτερα ώστε να το αγοράσεις -είναι ακριβά γενικά-.

  Για αυτό που λες για τους Μογγόλους ασε δε θα σου χρειαστεί πάρε καμιά ημιαυτόματη καραμπίνα για αγριογούρουνα που θα είναι και χρήσιμη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση