ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

CCIAS: Το Ελληνικό υπερόπλο


To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας !
Οι αποκαλύψεις του Τύπου  στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ πολλές και ως συνήθως κλαψομούνικες:
ΑΡΓΟΥΝ, ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ , ΤΟ ΡΑΝΟΥΝ
Αν ξέρετε κάτι σοβαρό πείτε το ή σκάστε σας βαρεθήκαμε πια ανόητοι.

Η ουσία:
Πρόκειται για εξαιρετικού ενδιαφέροντος υπόθεση που οφείλουμε όλοι να κυνηγήσουμε με νύχια και με δόντια.
Αυτή τη φορά θα έχουμε εξελίξεις όχι όπως άλλες φορές που οι εσωτερικοί πράκτορες έφαγαν με χρυσά μαχαιροπήρουνα και οι δημιουργοί πήγαν στον αγύριστο .

Λέει  -υποτίθεται-  μεταξύ άλλων Ιπτάμενος : Το σύστημα αυτό, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν''
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο».
Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή… και να πει τι;

 Ότι δεν γίνεται τίποτε επειδή οι υπεύθυνοι [στρατηγοί και πολιτικοί] τα παίρνουν για να κάνουν το ψόφιο κοριό παραδίδοντας σε αυτούς με τις ποδίτσες, σχέδια και πρωτότυπα για να τα δώσουν στους Διεθνείς Άπληστους τους προιστάμενους τους ώστε να τα φτιάξουν και να μας τα πουλήσουν μετά σαν νέοι φωστήρες.

Δεν μας παρατάτε;
Ποιός μετρίως έξυπνος άνθρωπος θα εμπιστευόταν -πόσο μάλλον πέντε διάνοιες- κάτι τέτοιο σε ανθρώπους τέτοιου ήθους και ποιού , πως να πιστεψουμε τέτοιες ανοησίες κι επιπλέον  ότι ένας από τους πέντε βγαίνει στα κανάλια και διαλαλεί άκρως απόρρητα προγράμματα.

Πάντως το κλαψομούνικο ύφος του αδικημένου κακομοίρη έχει πέραση δείτε πόσο εύκολα μπαίνουν σε αυτό το ρόλο οι δημοσιογραφίσκοι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι διαπράττουν εσχάτη προδοσία στις ελληνικές αξίες:
 της μέριμνας , της επιμέλειας, της πρόβλεψης, της πανουργίας, της εντιμότητας, της ανδρείας των Ελλήνων ηγετών στρατεύματος και πολιτείας.
Είναι αυταπόδεικτο ότι δεν είναι ούτε όλοι οι πολιτικοί κλέφτες και απατεώνες ούτε ολοι οι στρατηγοί προδότες ανέντιμοι και δουλικά ξένων δυνάμεων, οπωσδήποτε ομως υπάρχουν σε κάθε κοινωνία και αυτά τα είδη από τα οποία και το κράτος προφυλάσσεται ενίοτε επιμελώς κάποτε πλημελώς.
Προσέξτε όμως πόσο καλά το στήσανε το παιχνιδάκι αυτό της κοινής γνώμης οι δημόσιοι διαμορφωτές γνώμης υπονομεύοντας την ηγεσία σε κάθε της επίπεδο!!!


Η ιστορία
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ.
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
• «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν – άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χιλιομέτρων!
• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
• Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!
Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ’ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!
Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών
Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β. Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιόν 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.
Ακολουθούν παρουσιάσεις σ’ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι.

Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος.

Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα , προφανώς η οικονομική πολιορκία αποδίδει για τους έξω !

Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ, δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της.

Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα.

 Όμως  ένα χρόνο μετά , με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι το θέμα θα… επανεξεταστεί!

Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος.

 Μετά απ’ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι «το θέμα θα προχωρήσει άμεσα».

Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε. Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον».

Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ  και νυν τεως ΥΕΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη.
Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές. Ο χρόνος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει  απάντηση!

 Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση, πελαγωμένοι με τους λογιστές της τρόικας!

Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα!
Καλό θα είναι να μας απαντήσουν από το ΓΕΕΘΑ τι «σκέπτονται» πριν το σύστημα CCIAS βρεθεί εκτός Ελλάδος και το… αγοράσουμε από κάποιους άλλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση