ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


4 σχόλια:

 1. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Σκάβοντας στον κήπο μου, στο Π. Φάληρο της Αθήνας για να φυτέψω ένα δέντρο, βρήκα έναν κάλυκα στους 40 πόντους βάθος, ο οποίος ήταν διαβρωμένος και γεμάτος χώμα. Μετά από προσεκτικό καθάρισμα και βούρτσισμα, προέκυψε πως είναι ένας κάλυκας 7,92Χ57 Mauser, S67, φτιαγμένος το 1917 παρακαλώ. Επειδή όσο κι αν ψάχνω, μου είναι αδύνατον να φανταστώ ποιος μπορεί να έριξε το 1917-18 στο Φάληρο με τέτοιο όπλο, δεδομένου πως τα τυφέκια του ελληνικού στρατού εκείνη την περίοδο ήταν τα Mahnlicher senauer, που χρησιμοποιούσαν άλλες σφαίρες, μπορεί κανείς να με διαφωτίσει ποιος μπορεί να είχε τέτοιο όπλο; Επίσης, όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάποιο γεγονός που να έγινε στην περιοχή που να δικαιολογεί ρίψη τέτοιας σφαίρας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ φίλε όπως και σήμερα υπάρχουν τα δηλωμένα και τα αδήλωτα όπλα πολύ περισσότερο που τότε ήταν πιο εύκολο για κάποιον να κατέχει αδήλωτο όπλο και που ήτανε -και παραμένει- μια πάγια τακτική άμυνας.Το όπλο αυτό για την εποχή ήτανε κάτι το εξωτικό και προφανώς πολύ σπάνιο.Να ξέρετε όμως ότι όπως τότε έτσι και σήμερα υπάρχουν όπλα στο στρατό που δεν φανερώνεται η κατοχή τους ποτέ.Είναι δυνατό άν έχει ριχτεί η σφαίρα από Έλληνα στρατιωτικό που το θεωρώ απίθανο να έγινε στα πλαίσια κάποιας μυστικής αποστολής εντός της χώρας,αλλιώς πρέπει να στραφούμε σε πιο πιθανές καταστάσεις όπως ιδιώτη κατόχου που κάνει σκοποβολή σε ερημική περιοχή.
  Το συγκεκριμένο όπλο να ξέρετε ότι έπαιρνε διόπτρα κι επομένως είναι από τα πρώτα όπλα ελεύθερου σκοπευτή.Περισσότερα για το συγκεκριμένο όπλο και για το που και πως χρησιμοποιούνταν μπορείτε να βρείτε στο ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που παραπέμπει σε πηγές αγγλόφωνης ιστοσελίδας για ιστορικά όπλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση Aylon, αν κι έχω την αίσθηση πως τα Gewehr 88 και 98 δεν ήταν και τόσο εξωτικά εκείνη την περίοδο, καθώς πάρθηκαν αρκετά ως λάφυρα πολέμου από τους Βούλγαρους στους Βαλκανικούς. Ωστόσο, το να βγήκε κάποιος στις τότε ερημιές για σκοποβολή μου φαίνεται, πιθανότερο από το να έριξε κάποιος στρατιώτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όντως αλλά αφού μίλησες για σφαίρα 7.62 mauser δεν πήγε εκεί το μυαλό μου αλλά στο mauser 99
  Η Mauser 7,92 χρησιμοποιήθηκε προφανώς από την ΣΕΣ σε Chosin, τουλάχιστον κατά την Εταιρεία αλεπού στο πέρασμα Toktong. Aναφέρθηκε ένα Mauser του 1918 που κατασκευάζονταν στην Κίνα, και ήταν προφανώς πολύ καλό αφού έκανε και ένα αποτελεσματικό όπλο για ελεύθερους σκοπευτές όπως είπα από τα πρώτα.
  Σκέψου τώρα να βγήκε ο Κινέζος πρέσβης με το όπλο του να κυνηγήσει λαγούς -λέμε τώρα- στο φάληρο και να δείξει στο στρατηγό της εποχής τι κάνει το όπλο που παράγει η χώρα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση