ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ Κ.ΗΛΙΑΚΗ

Το νέο σχέδιο “Βαριοπούλα” πίσω από την κατάρριψη του Κ. Ηλιάκη τ ο 2006

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ


ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΑΥΤΟΘΕΜΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ; ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ; ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ; ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΑΧΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΆΛΛΑ.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΠΑΣΑΔΕΣ ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΤΣΕΣ ΚΙ ΑΝ ΛΟΥΦΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ.


Το νέο σχέδιο “Βαριοπούλα” πίσω από την κατάρριψη του Κ. Ηλιάκη το 2006
H έμμεση κατάρριψη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη από το Τούρκο χειριστή Ιμπραήμ Χάλι στο γνωστό [;] περιστατικό της 26ης Μαΐου 2006, ήταν μέρος του σχεδίου "Βαριοπούλα"; Αυτό ισχυρίζονται Τούρκοι εισαγγελείς που ερευνούν την συγκεκριμένη συνωμοσία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τurkiye.

Βέβαια η "Βαριοπούλα" επρόκειτο να εκτελεστεί τον Μάρτιο του 2003, αλλά οι Τούρκοι εισαγγελείς (της ομάδας Ερντογάν) που προσπαθούν να "τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί" τους στρατηγούς από την εποχή του Εβρέν μέχρι τον Μπουγιούκανιτ που ήταν Α/ΓΕΕΘΑ το 2006 και τον τελευαταίο τον Ιλκέρ Μπασμπού, λένε ότι έχουν βρει στοιχεία για "αναθεωρημένη Βαριοπούλα".

Ως γνωστό ο νούμερο δύο του ζεύγους των ελληνικών μαχητικών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη την 26η Μαΐου 2006 βρισκόταν πίσω από το αεροσκάφος του Ηλιάκη και έγινε μάρτυρας του μοιραίου χτυπήματος του ελληνικού μαχητικού από το τουρκικό με την πτέρυγα του τελευταίου.

Μετά την κατάρριψη του Ηλιάκη από το Τούρκο πιλότο, ο δεύτερος Έλληνας πιλότος είχε ετοιμαστεί για να καταρρίψει τα υπόλοιπα τουρκικά μαχητικά του σχηματισμού κάτι που τελικά δεν έγινε μετά από εντολή.Σωστή εντολή, στρατηγική εντολή, πατριωτική εντολή, εντολή που δεν περίμεναν οι Τούρκοι φονιάδες και τους χάλασε τα σχέδια
 Όπως φαίνεται η εντολή εκείνη  αποσόβησε μία κλιμάκωση της έντασης δεδομένου ότι οι Τούρκοι είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία αποστολής περισσότερων μαχητικών στην περιοχή, κάτι νπου συνέβη αμέσως μετά βάσει σχεδιού δράσης που στηρίζονταν στα αντίποινα που δεν ήρθαν.

Βλέποντας ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Π.Χηνοφώτης τις οθόνες των ραντάρ να "κοκκινίζουν" έσπευσε να προλάβει τα χειρότερα: Σε επικοινωνία που είχε με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία και πιο συγκεκριμένα τον Γ.Μπουγιούκανιτ, του είπε ευθέως ότι "Για κάθε τουρκικό μαχητικό που θα σήκωνε η Τουρκία η ΠΑ θα σήκωνε δύο και ότι οποιαδήποτε κίνηση αν έκανε η τουρκική πλευρά η Ελλάδα θα απαντούσε άμεσα με ανάλογα μέτρα εις διπλούν"!

Προειδοποίηση που αποκλιμάκωσε άμεσα την κατάσταση αφού δεν υπήρχε πια το στοιχείο του αιφνιδιασμού και η λογική της ανταπάντησης.
Επιπλέον υπήρξε και επέμβαση από πλευράς ΗΠΑ.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα το σχέδιο "Βαριοπούλα" περιελάμβανε την πρόκληση κρίσης μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας, με την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από ένα ελληνικό στο Αιγαίο. Ακολούθως θα αυξανόταν η ελληνοτουρκική ένταση στη Θράκη, θα ξεσπούσαν βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία και θα γινόταν τουρκική εισβολή στον βόρειο Έβρο. Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με την εισβολή στον Έβρο οι Τούρκοι Επιτελείς σχεδίαζαν την εφαρμογή του σχεδίου «Suga», το οποίο προέβλεπε τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο.

Όπως ανέφερε το σχέδιο «Σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης”.

πηγή. defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ