ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ






Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Κοραντή, ζητά με αίτημα στη Βουλή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου, σχετικά με την υπόθεση διαγωνισμού της υπηρεσίας Πληροφοριών για τη δημιουργία «Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας».



Το πόρισμα της Εισαγγελέως, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση από τα τέλη του 2010, του αποδίδει διαγωνισμό-σκάνδαλο, μέσω του οποίου επιχείρησε να αποσπάσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ το οποίο «προοριζόταν για άλλους σκοπούς» από αυτούς για τους οποίους το ζήτησε.



Τα αρμόδια όργανα του κοινοβουλίου θα πρέπει να διαπιστώσουν αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της απάτης σε βάρος του δημοσίου κατά συναυτουργία, αδικήματα που δικάζονται σε βαθμό κακουργήματος.



Στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το Δεκέμβριο του 2010, γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων κατά την προκήρυξη διαγωνισμού που έγινε από την ΕΥΠ.



Το συνολικό ποσό που προβλέφθηκε ήταν 1.583.120 ευρώ και μετά από διεθνή κλειστό διαγωνισμό, το ανέλαβε η κοινοπραξία «Πλανητική ΑΕ» και «Pansystems AE», το Μάιο του 2008.



Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι, αν και το έργο δεν παραδόθηκε ποτέ ολοκληρωμένο, εντούτοις καταβλήθηκαν 665.065,89 ευρώ, αλλά δεν καταβλήθηκε τελικά το υπόλοιπο ποσό των 918.033,11 ευρώ, αν και είχαν πιστωθεί σε λογαριασμό της ΕΥΠ.



Για την υπόθεση, η Εισαγγελέας ήδη έχει καλέσει ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα, με βάση καταθέσεις στη δικογραφία, μέρος της οποίας αποστέλλει στη Βουλή. Η δικογραφία δεν αποστέλλεται ολόκληρη, όπως γίνεται συνήθως, καθώς, όπως αναφέρει η εισαγγελέας, «σε αυτή διαλαμβάνονται και απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ».

Πηγή SigmaLive/zougla




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ