ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τρίτη, 6 Οκτώβριος 2009

αναδημοσίευση απο το ινφογνώμων πολιτικός

ΚΟΡΙΕΡΕ ΝΤΕΛΑ ΣΕΡΑ:Βλέπουν βάση ισλαμιστών στην Ελλάδα

ΒΑΣΗ στην Ελλάδα έχει εγκαταστήσει η ισλαμική οργάνωση του Λιβάνου Φατάχ Αλ Ισλάμ προκειμένου να οργανώσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».


Επικαλούμενη πηγές από τον Λίβανο, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες ο ηγέτης της οργάνωσης Μοχάμεντ Μούσα, γνωστός και ως Αμπού Μουσλίμ, με έναν πυρήνα μαχητών. Ο Μούσα φέρεται να έχει νοικιάσει «ασφαλή διαμερίσματα». Ο ίδιος και οι άνδρες του- πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- ήρθαν στη χώρα μας με πλαστά ελληνικά διαβατήρια που τους παραδόθηκαν στη Συρία και τον Λίβανο. Κάποιοι από αυτούς προωθήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι ενδεχομένως μερικοί στο Μαρόκο.

Οι στόχοι
Ανάμεσα στους στόχους της οργάνωσης είναι οι αερομεταφορές, κυβερνητικά κτίρια και μέρη με ισχυρούς συμβολισμούς. Οι πηγές που επικαλείται η «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» εκτιμούν ότι η φάση των επιθέσεων θα ξεκινήσει όταν έρθει στην Ελλάδα ο Αμπντ Αλ Γκανί, θεωρούμενος από τη λιβανέζικη αντικατασκοπία ως «μάγος των εκρηκτικών μηχανισμών». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το «ελληνικό μονοπάτι» δεν επιλέχθηκε τυχαία από την ισλαμική οργάνωση. Ένα από τα πιο γνωστά στελέχη της, ο Σύρος Αμπού Αντνάν, έχει ζήσει για πολλά χρόνια στη χώρα μας όπου δημιούργησε ένα καλό δίκτυο επαφών. Ο Αμπού Αντνάν πρότεινε την Ελλάδα ως βάση στους ηγέτες της Φατάχ Αλ Ισλάμ «δεδομένης της πολιτικής αστάθειας και του γεγονότος ότι η Αστυνομία είναι απασχολημένη με την αναγεννημένη εγχώρια τρομοκρατία, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται τόσο κοντά όσο και η Τουρκία».

Ο Αντνάν επρόκειτο επίσης να έρθει στην Ελλάδα, ωστόσο συνελήφθη στον Λίβανο στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις και τα σχέδια της οργάνωσης. Οι πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες του Λιβάνου υποστηρίζουν ότι η εξάρθρωση του δικτύου δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι τώρα, καθώς είναι «κλειστό» και πολύ καλά προστατευμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ