ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ύστατο χαίρε στον Μιχάλη Σπανουδάκη

του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν το Δεκέμβρη, μετά τον άδικο θάνατο του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου από σφαίρα αστυνομικού που δεν έκανε καλά τη δουλειά του, το σώμα των αστυνομικών δεχόταν τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, ο αστυνομικός Μιχάλης Σπανουδάκης ήταν ένας από τους δεκάδες χιλιάδες έντιμους αστυνομικούς που πήγαινε καθημερινά στο σπίτι του "φορτωμένος" με την αυτοκαταστροφικότητα και την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας. Μια κοινωνία που τα τελευταία χρόνια στρέφεται εναντίον του ελληνικού κράτους με τέτοιο μίσος, που ξεπερνά κατά πολύ τις αιτίες που το δημιουργούν, όπως η αναποτελεσματικότητα και η αναξιοπιστία του κράτους.
Τις εβδομάδες που ακολούθησαν το φόνο του ...Γρηγορόπουλου παρέλασαν από τις κυριακάτικες, κυρίως, εφημερίδες δεκάδες πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, οι οποίοι πέρασαν γενεές δεκατέσσερις το ελληνικό κράτος, από το οποίο και οι ίδιοι τρέφονται με παχυλούς μισθούς και πακτωλούς εκατομμυρίων μέσα από προγράμματα τα οποία είναι γνωστό πώς τα διαχειρίζονται σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένα κράτος το οποίο και οι ίδιοι υπηρετούν και αναπαράγουν, αφού σημερινοί τους φοιτητές είναι τα αυριανά στελέχη του κρατικού μηχανισμού.
Ο Μιχάλης Σπανουδάκης, λοιπόν, που όλοι βρίζαμε εν χορώ πριν από λίγες εβδομάδες, με πρώτους τους μεγαλοδημοσιογράφους, που τους προστατεύουν αστυνομικοί που αμοίβονται με δικά μας λεφτά, είδε έναν ληστή τράπεζας να διαφεύγει και, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, προσπάθησε να τον σταματήσει, γιατί αυτό επέβαλε το ύψιστο καθήκον. Ο Μιχάλης Σπανουδάκης έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο, από τις σφαίρες του ληστή.
Τουλάχιστον άς σταθεί ο θάνατος του Μιχάλη Σπανουδάκη μια αφορμή για να επανεξετάσουμε τη στάση μας ως κοινωνία σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το έθνος, το κράτος και την πατρίδα.
Δόξα και τιμή στον Μιχάλη Σπανουδάκη και σε όσους έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας την κοινωνία και την πατρίδα.

Νεκρός αστυνομικός από πυρά ληστή στη Νίκαια
Νεκρός από πυρά ληστή έπεσε 36χρονος αστυνομικός - που ήταν εκτός υπηρεσίας - στη Νίκαια, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Νεκρός από τα πυρά οπλοφόρου, που νωρίτερα είχε ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου, στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας, έπεσε νεαρός αστυνομικός με πολιτική περιβολή, ο οποίος βρέθηκε έξω από την τράπεζα και μάλλον είχε αντιληφθεί το ληστή και άρχισε να τον καταδιώκει.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο νεαρός αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Παλαιού Φαλήρου, αν και έφερε μέσα σε τσαντάκι που κρατούσε, το υπηρεσιακό του περίστροφο, δεν το χρησιμοποίησε, για άγνωστο ως στιγμής λόγο.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό. Εκτιμάται ότι ο δράστης τράπηκε σε φυγή με μοτοσικλέτα, που είχε σταθμεύσει έξω από την τράπεζα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού από ληστή τράπεζας, στην Νίκαια Αττικής, δήλωσε:
«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ηρωικού αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη, ο οποίος ευρισκόμενος εκτός Υπηρεσίας πιστός στο καθήκον, δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά ληστή τράπεζας, στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει.
Η ενέργειά του που εκφράζει το πνεύμα που διέπει ολόκληρο το Αστυνομικό Σώμα καταδεικνύει τον υψηλό βαθμό ευσυνειδησίας των Ελλήνων Αστυνομικών.
Αυτονόητο είναι ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του άτυχου αστυνομικού».
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ